Prosessene i Detailing

Vasking

Et kjent problem med håndvask og spesielt vask ved bilvaskanlegg er mekanisk fremprovosering av riper. Dette skader lakkens struktur som også fører til at man mister glans og dybde i lakken. Hos oss er det annerledes. Vi har utviklet prosedyrer for eksklusiv vasking og pleie av bil slik at man ikke skader men beholder glansen. Vasking ser ut til å være en enkel prosess men for å gjøre den riktig og helt trygg for bilen, krever det riktig kompetanse, nøysomhet og gode preparater. Vask av bil ved bruk av dette systemet sikrer lang levetid for lakken.

Rengjøring

For å klargjøre lakken for videre prosess er man nødt til å fjerne mikroskopiske smusspartikler i lakkens porer. Disse kan være usynlig for det blotte øyet men nødvendig å fjerne for å oppnå en perfekt overflate. Vi bruker for eksempel Claybar sammen med en glider som plukker opp partiklene. Etter en sånn prosess blir lakken glatt og behagelig å ta på. Den siste fasen er skånsom tørking av kjøretøyet.

rengjøring bil

ANALYSE OG OPPGRADERING AV LAKK

Analyse

Før man går til verks med maskiner er en grundig analyse av lakkens nåværende tilstand en viktig del for det videre arbeidet. Ved bruk av måleapparater undersøker vi lakkens tykkelse og sjekker om den er original. Det neste trinnet i analysen av lakkoverflaten er en nøyaktig vurdering ved bruk av en spesiell lampe som etterligner direkte sollys. Med dette lyset kan man se skader som er usynlige for det blotte øyet.

Oppgradering av lakken

Etter å ha fullført nødvendig analyse av lakken velger vi et riktig oppgraderingssystem til din bil. Dette systemet fjerner riper og ikke bare dekker over dem. Takket være denne prosessen kan du være sikker på at etter vår oppgradering av lakken kommer ikke de tidligere ripene tilbake etter noen vask. Oppgradering av lakken er en veldig krevende prosess og ved dårlig utførelse kan det forårsake at lakkens utseende blir verre. De vanligste grunnene til behov for oppgradering er fugleskit, misfarging av sol, runde riper etter feil vasking, matt lakk etter aggressive kjemikalier, oksidering, hologrammer etter dårlig polering og forskjellige miljøforurensninger.

oppgradering av lakk

Lakkbeskyttelse

Den siste fasen av lakkarbeidet er en av de største gledene. Etter nøye oppgradering av lakken slik at den ser perfekt ut, er det på tide å beskytte den. For tilhengere av voks på biler har vi i vårt sortiment høykvalitets voks som har beskyttende egenskaper for lakk og lager en fin og dyp glans. En annen form for beskyttelse er lakkforsegling, her tilbyr vi Keramisk lakkforsegling med ekstrem ripemotstandighet og Koch-Chemie 1K NANO med 3 års garantiprogram. Takket være den siste fasen får bilen din en fin og varig glans som permanent beskytter lakken. Hvis du ikke vet hvilket alternativ du skal velge, kan våre medarbeidere foreslå den beste løsningen for din lakk og måten du bruker bilen din på.

Lakkbeskyttelse

Koch Chemie Lakkbeskyttelse

Setetrekk og interiør

Rengjøring av setetrekk med vanlige midler/såper tørker ut og fører til raskere aldring av alle elementer i interiøret. I vårt arbeid bruker vi naturlige preparater laget for formålet, som ved siden av rengjøring også vedlikeholder. Etter rengjøring av skinn legger vi alltid på forsegling. Takket være denne løsningen lukter skinnet godt, beholder sin mykhet, elastisitet og er mye mer motstandsdyktig mot slitasje, UV-stråler og søl av væske. Når det gjelder stoffinteriør utfører vi impregnering av stofftrekk, tepper og stoffmatter. Vi bruker et spesielt impregneringsmiddel som beskytter mot smuss og flekker. Interne plastdeler blir også nøye pleiet og oppfrisket.

Setetrekk

Vedlikehold av hjul

Felger

Felger er en av detaljene som fremhever designet i bilen, samtidig er de ett av bilens elementer som er mest utsatt for skader. For å kunne nyte det vakre utseende på hjulene foreslår vi en fullstendig detailing ved bruk av en trygg gelé som ikke inneholder etsende syrer, for så å legge på en riktig beskyttelse. Dette kan hindre korrosjonsproblemer man ofte får på saltede norske veier.

Vedlikehold av hjul

Andre

Motor

Det er verdt å ta seg ikke bare av bilens interiør men også av dens hjerte. Rengjøring av motor sammen med gummi- og plastdeler forbedrer betydelig varigheten av disse.

Motor

Eksosrør

Vakre kromspisser av eksosrør skaper et komplett utseende. Denne viktige detaljen blir ofte oversett under rengjøring. Utilstrekkelig pleie av sånne elementer kan forårsake varige skader i kromen.

eksosrør

Vindusruter

Vasking av vindusruter og speil ved bruk av en spesiell rensekrem, sammen med impregnering av vindusrutene med et belegg som gjør at vannet preller av og kjøring i dårlig vær blir en sann glede for dine øyne.

vindusruter

Lykter

Vask og forurensning ødelegger lykteglassene på bilen. De blir matte, får riper og mister glansen. Vi tilbyr oppfrisking og gjenoppretter dens opprinnelige glans slik at de passer til dypt skinnende lakk og sikrer god sikt.

lykter

Vinyl Plast Pakninger

Grundig rengjøring av disse elementene og riktig vedlikehold beskytter dem og skaper et elegant utseende. Våre preparater forbedrer ikke bare deres utseende men vedlikeholder effektivt materialet de er laget av.

Vinyl plast pakninger

bli kontaktet