fbpx

Ingen glans ønsket på matt lakk

Et kjøretøy med matt finish fanger umiddelbart oppmerksomheten og ser alltid spesielt ut. Men for å opprettholde dette spesielle utseendet kreves også riktig pleie. For med matte overflater er det noen forskjeller til rengjøring av en blank overflate.

Alt avhenger av metodene

Matt lakk eller folier kan miste sitt matte utseende hvis feil kjemikalier brukes. Enten utvikles det skjemmende skinnende flekker, eller så virker hele kjøretøyets overflate blank. Likeledes en av de største farene for matte kjøretøy: Flekker som oppstår under tørking, da disse er vanskelige å fjerne igjen. Polering er generelt ikke et alternativ for matte overflater, da poleringsprosessen ødelegger den matte overflaten fullstendig.

Gjøre, og ikke gjøre, ved bilvask

Forvask og insektfjerning: Hvis insekter må fjernes først, bruk en så mild insektfjerner som mulig, for eksempel Koch-Chemie’s Insect&Dirt Remover. På grunn av sin pH-verdi på 10 er denne meget godt egnet til rengjøring av matte overflater. Akkurat som med Insect&Dirt Remover, bør man være forsiktig når man velger en forvask for å sikre at den er så mild som mulig. En lett alkalisk innstilling er imidlertid viktig for en forvask, da dette er den eneste måten å effektivt løse opp skitten. Dette gjør et rengjøringsmiddel som Koch-Chemie sin Vorreiniger B NTA-Fri eller Green Star spesielt egnet, da det egner seg godt til matte overflater. Dette oppnår en god kombinasjon av rengjøringsytelse og lakkbeskyttelse.

Insect & DirtRemover

Vorreiniger B NTA-Fri

Green Star

Flekkfjerning: Klistrete flekker som treharpiks er spesielt gjenstridige. Her er vår limfjerner Eulex M spesielt egnet for å fjerne treharpiksvedheft, tjæreflekker eller lignende tilsmussing. Eulex M er spesielt utviklet for matt lakk. For fjerning av kalkflekker er vår Finish Spray Exterior også det riktige valget for matt lakk.

Eulex M

Finish Spray Exterior

Sjampo: Det samme gjelder sjampo: mild! Med Gentle Snow Foam fra Koch-Chemie sier navnet alt. Takket være sin nøytrale pH-verdi på 7,5 er rengjøringsskummet svært godt egnet for rengjøring av kjøretøy med matt lakk. Hvis du foretrekker å påføre en forseglingskomponent under vask, er NanoMagicShampoo med sin godkjenning for matt lakk det perfekte alternativet. Takket være sin innovative kombinasjon av rengjørings- og forseglingskomponenter, danner NanoMagicShampoo et langvarig smuss- og vannavstøtende nanolag. Dette beskytter de behandlede overflatene mot aggressive miljøpåvirkninger. Med sjampoen, som med de andre trinnene, pass på å bruke rikelig med vann og skyll så ofte som mulig for å forhindre at vaskekjemikaliene som brukes tørker på overflaten.

Gentle Snow Foam

Nano Magic Shampoo

Tørking og konservering: Tørking med ProtectorWax er også mulig med matt lakk. Lakkoverflaten får et langvarig, hydrofobt beskyttende lag. Vannet perler raskt fra overflaten, slik at kjøretøyet kan tørkes veldig enkelt med tørkehåndkleet.

ProtectorWax

Pro Drying Towel

Forseglinger: Mulig, men..

En forsegling som ikke binder seg permanent til lakkoverflaten er generelt et godt valg for matte flater. Vårt utvalg inkluderer håndvoks W0.01 og Spray Sealant S0.02 for dette formålet. Vi anbefaler ikke forseglinger som binder seg til lakkoverflaten på lang sikt, slik som keramiske eller nano forseglinger, for matte overflater. Hvis det oppstår striper eller flekker ved påføring av disse forseglingene, er det ikke mulig å “bare” polere bort disse flekkene og forsegle på nytt.

Sealere påvirker også overflatens matte utseende. Du bør være klar over dette før du påfører. Vi har brukt de forskjellige langtidsholdbare forseglingene fra vårt utvalg på ett panser for deg. Det er tydelig at hver forsegling utdyper fargen og på denne måten får overflaten til å fremstå blankere.