fbpx

Slik vasker du bilen korrekt

Korrekt bilvask gir lakken forlenget levetid!

En vanlig utfordring ved rengjøring av bil er mekanisk fremprovosering av riper. Ved feil vaskerutiner, maskinvask eller utilstrekkelig rengjøring oppstår riper og bruksslitasje på lakken. Dette forårsaker at lakken mister sin naturlige dybde og glans. 

Vi anbefaler regelmessig håndvask for å forlenge lakkens levetid. Er bilen din nylig lakkbehandlet hos oss er det spesielt viktig bilen rengjøres korrekt for optimal effekt og beskyttelse.

Avfetting og forvask

Det første steget er det viktigste. Hensikten med å benytte en avfetting i kombinasjon med en forvasksåpe er at det bidrar til å fjerne møkk, salt og forurensning fra kjøretøyet på en skånsom og sikker metode.

En avfetting har som hensikt å fjerne veisalt, asfalt og trafikkfilm, mens en forvasksåpe løser opp all type forurensning og møkk. Prosessen gjøres helt berøringsfritt hvor du lar kjemien gjøre jobben uten å være i fysisk kontakt med lakken. Dette steget er spesielt viktig etter en lang vinter med ekstra veistøv, forurensning og salt.

Avfetting påføres konsentrert på tørr eller våt bil. Videre påføres forvasksåpe med skunkanon eller lavtrykkskanne for forlenget virketid. La virke i 3-5 minutter og spyl av. Unngå vask bilen i direkte sollys.

Våre anbefalte produkter:

  • Koch-Chemie Teerwasche. Materialskånsom avfetting som effektivt løser opp trafikkfilm og asfalt som alkaliske rengjøringsprodukter ikke like lett tar. Produktet påføres i konsentrert form.
  • Koch-Chemie Green Star. Effektivt rengjøringsmiddel spesielt godt egnet som forvask før håndrengjøring. Med skumkanon oppnår du et tykt lag som sikrer lang virketid og effektiv virketid. Blandingsforhold etter tilsmussningsgrad: 1:10-1:50.

Rengjøring av felger

Skitne felger påvirker bilens helhetlige inntrykk. Spesielt fastbrent bremsestøv og møkk kan være vanskelig å fjerne. Reactive Wheel Cleaner er en syrefri felgrens som inneholder metallpartikkelfjerner som reagerer med rust, bremsestøv og flyverust slik at det blir enda lettere å spyle bort. Selv ved lang reaksjonstidtørkerikke produktet ut og er trygg i bruk for sensitive felger.

Håndvask

Etter å ha løst opp forurensning og partikler ved første steg og avspyling er kjøretøyet klar for berøringsvask. En god shampoo gir god glid og lav friksjon som motvirker sannsynligheten for at vaskeriper oppstår under manuell rengjøring for hånd.

Til håndvask anbefaler vi Koch-Chemie Nano Magic Shampoo. Mild bilshampoo med beskyttelse. Ideelt for enhver lakkforseglet bil siden produktet gir forbedret vannavvisende effekt og beskyttelse. Anbefalt blandingsforhold: 1:200 (5 ml til 10 L vann)

Tørk av bilen etter vask

Når du er ferdig med å skylde av bilen, skal hele bilen tørkes godt. Benytt et dedikert tørkehåndkle med god absorberingsevne. På denne måten motvirker du at vann ligger igjen og vannmerker oppstår på lakken etter vask.